szitto.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2011 Ironman

The doctor said I need more iron .....

 

Minden triatlonos múlt nélkül februárban határoztam el, hogy elindulok Nagyatádon az Ironman OB-n.. Két éve futottam először félmaratont, egy éve maratont. Igaz gyerekkorom óta folyamatosan sportolok.

 

 

A felkészülés nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Január óta 1100 km futás, 1300km kerékpározás jött össze. Ennek a nagy része május – júliusra esett. Júliusban pedig részt vettem a siklóernyő VB-n, emiatt szinte semmit nem edzettem. Az utolsó két héten lelkiismeret furdalásom volt és teljesen elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán elinduljak e.

Mivel életemben nem voltam triatlon, sőt még kerékpár versenyen se, úgy éreztem, hogy nem teljesen vagyok erre a versenyre való.  Bringát is csak áprilisban vettem.

Szerencsére néhány barátom már korábban is indult Nagyatádon, így hozzájuk csapódtam, hogy bénázzak iszonyatosan már a depózásnál.

A verseny előtti éjszaka alig aludtam. Nem éreztem izgatottnak magam, de mégis csak felületes félórás szunyókálások jutottak. Reggel még megettem a vacsoráról maradt fél pizzát.

A verseny startja elképesztő volt. Meg az is ahogy az 500 ember berohant a vízbe. Semmit se  láttam, lábtempózni nem mertem, mert féltem hogy megrúgom a mögöttem levőt. Pár kilométer után szétoszlott a tömeg és nyugodtan lehetett úszni. Másfél óra volt az úszás, ami magamhoz képest jó,főleg , hogy összesen 10 -szer sikerült lemenni úszni idén (az előző 5 évben pedig egyszer se)  és a verseny előtt is csak 2-szer úsztam le a 3.8 kilométert.  Az úszást 279. helyen fejeztem be.

A kerékpárt 130– as pulzussam kezdtem.  Annyira féltem a futástól, hogy nagyon tartalékolni akartam a bringa közben. 140 fölé csak emelkedőn engedtem a pulzusom.  Eleinte nehéz volt visszafogni, mert úgy éreztem, hogy könnyedén tudnék gyorsabban tekerni. Minden lejtőt kigurultam. Nagyon sokan megelőztek , de tartottam magam a lassabb tempóhoz.  A tapasztaltak tanácsait követve (witch blogja - ), sőt talán kissé eltúlozva , meg a 92 kg testsúlyra felszorozva,  sokat ettem - ittam a kerékpározás közben. Nagyon sokat. Gyakorlatilag végigettem az egészet. Talán ez is segített abban, hogy a kerékpáron nem volt semmi kellemetlenség.  

6 óra 40 lett a bringa és nem éreztem maga fáradtnak.  De a rengeteg elolvasott beszámolóból tudtam, hogy az igazi verseny az majd a 20 km futás után kezdődik.  A montain bike ra való kerékpároscipő annyira megnyomta a talpam első részét, hogy az teljesen elzsibbadt.

A futás első négy köre meglepően sima volt, 5:20 as kilométerek. Igaz volt hozzá egy 155-160 körüli pulzus, de ha lassabban mentem, akkor se volt sokkal kisebb. A talpam még mindig teljesen elzsibbadt. Elégedett állapítottam meg, hogy még csak holtpontom se volt a nap folyamán. Számolgattam, hogy milyen jó lesz futni egy 3:40 –es Marathont , így életem második Marathonjaként.  Aztán jött a vég. Kipukkadtam és olyan hasgörcseim lettek, hogy a köröket nem a fordítóig számoltam, hanem WC-től WC ig. Nem tudom pontosan, hogy a hasmenés okozta a legyengülést, vagy az már csak a kimerültség következménye volt. Nagyon legyengültem, a következő 4 körben végig azt számolgattam, hogy ha netán teljesen bekészülök, akkor simán sétálva is be tudok érni. Minden körben magamba erőltettem 1 gélt, vizet, és minden frissítőnél egy Isot.  Az utolsó 3 körre aztán összekaptam magam. Úgy éreztem, hogy tudnám végigfutni, de attól is féltem, hogy csak erősnek érzem magam, de lehet hogy valójában nagyon kimerültem. Biztonsági alapon sétáltam néha  400-500 métert.  Lettek is belőle 7 perces kilométerek.

Közben szakadni kezdett az eső, de ez nem zavart, megvolt nekem a magam baja.  Végül aztán 13 óra 12 perces idővel értem be.

Óriási élmény volt az egész rendezvény. Még napokkal később is teljesen a hatása alatt vagyok. Alig várom, hogy az izomlázam legalább annyira elmúljon, hogy újra mehessek futni.

célbaérésem

Dim lights Embed Embed this video on your site

start

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Hozzászólások  

 
#11 Guestsomon 2018-01-05 04:02
guest test post
bbcode
html
http://kioppoerk.com/ simple
Idézet
 
 
#10 Elbő 2011-11-20 10:42
Rákerestem a nevedre, és megtaláltam ezt a honlapot. Naggyon zsír...
Gratulálok!
Idézet
 
 
#9 Ákos 2011-09-01 10:51
Elképesztő teljesítmény! Gratulálok!
Idézet
 
 
#8 Kiss Attila 2011-08-18 11:25
Nem-nem, akkor már voltál legalább vagy 13 és akkoriban épen cselgáncsoztál a kosárlabda mellett :). Konkrétan emléxem a szitura egyébként..., valahogy úgy megmaradt bennem. Majd elmesélem személyesen egyszer ;).
Idézet
 
 
#7 forgó szitto 2011-08-10 19:36
hmm. Akkor 7 éves fejjel arra a 2 sportra gondoltam, amit akkor ismertem a magam szintjén.. (foci és bicikli)...
Idézet
 
 
#6 Kiss Attila 2011-08-08 22:48
Emléxem, mikor még kölykök voltunk mind a ketten és nálatok voltam rokon látogatóban éppen pár napot, akkor még a Csaba utcai lakásban. Egyszer azt mondtad: "minden sportban ász vagyok". Bevallom ez még az akkori gyerek fejemmel is nagyképű kijelentésnek tűnt, de mostanra már látom, hogy nem túloztál, igazad volt :). Gratulálok!
Idézet
 
 
#5 forgó szitto 2011-08-08 18:43
Jövőre rendes felkészülés, és be kell kerülni a 12 óra alatti tartományba.
Mindenesetre az októberi Maratonon megnézem mit lehet futni Chi - Futással.
Idézet
 
 
#4 lipóth 2011-08-08 18:10
Nagyon nagy voltál. Főleg a felkészülés alatt. Jövőre nem lesz azért ilyen ideális idő - a 35 fokban is meg kell majd mutatni, hogy nem esz a rozsda!
Idézet
 
 
#3 Ordódyék 2011-08-05 10:06
Gratulálunk, szép volt Sziszi! Kell egy kis változatosság!
Idézet
 
 
#2 Ordódyék 2011-08-05 10:04
Gratulálunk! Kell egy kis változatosság, nem csak mindig a repülés!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Az akkumulátorok szakértője

Hirdetés
A legnagyobb márkafüggetlen akkuimportőr. Elég ha a pénztárnál megemlíted hogy siklóernyős vagy, azonnal kapsz 10%-15% engedményt, a már amúgy is korrekt árakból.

Gradient

Köszönet Ondrej Dupalnak és a Gradient gyárnak, hogy rendszeresen a legújabb ernyőikkel repülhetek.
Hirdetés

MOTOROLAJ

Hirdetés
A legújabb technológiának köszönhetően , a lekopott fématomok, visszaépülnek a felületre.