szitto.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2013 All Africa Open

2013 All Africa open, Porterville

aki keres: forgoszilard kukac gmail.com

 

5 év után ismét Porterville. Itt se változott szinte semmi. Iszonyú a meleg, segítőkész, kedves emberek, óriási húsok esténként... Tónival együtt utaztunk. Nem volt optimális a csatlakozás, 25 óra alatt értünk ide Budapestről.

 

Task 1.

 

 

Túl sokat nem elemezném, talán csak annyi érdemleges volt, hogy a síkságról viszonylag alacsonyan mentem vissza a gerincre , miközben mindenki tekerte a közepes lifteket,hogy magasan maradjon. Ezzel sikerült meglépnem az élbolytól, sőt néhány percig elis hittem hogy első leszek a célban. Sajnos a gps-be rosszul írtam be a célt, ( PG8 helyett P08) így aztán az utolsó fordulópontnál teljesen szétesett a kép. Fogalmam se volt hogy merre kell menni, medig kéne tekerni. Utol is ért az egész boly, de így legalább volt ki után menni. Végül 8.lettem.

Annyira beerősödött a szél, hogy senki nem mert leszállni a célban,hanem visszafordultak,  hogy a völgy szélesebb részein szálljanak le. Én is így tettem. Egy kiszáradt folyómederbe szálltam végül. Az utolsó 200 métert úgy vesztettem el, hogy már egy centit se haladtam előre.

A szállásunk (és a versenyközpont) is Rob Manzoni FLyers Lodge elnevezésű házában van.  Rob este szép csenben parazsat csinált és egy nagyon ütős steaket készített a verenyzőknek. 

Task 2

Erről nem tudok sokat írni, talán csak annyit,hogy Tóni nagyon jól tolta. Mindössze 2 pont hiányzott hozzá, hogy megnyerje a napot. Gratula.

Task 3

Sikerült elrontani.

De úgy érzem, hogy ha visszatekernék az időt, akkor is így csinálnám. Eleje szembeszeles, mentünk az élbollyal. Gyenge liftek, max 1400 méter, szembeszél.

 Aztán a fordulópont előtt 5 km-rel, kicsit oldalt repültem és jött a nap addigi legjobb termikje. A többség lekéste, én meg felestem 4m/s sel a boly fölé kb 1700-re. Itt nem is volt akkor szembeszél,mint talajközelben.   Innen egy siklás volt a fordulópont, ott még 1100 méteren voltam (többiek mögöttem kb 2 km-rel, velem kb egy szinten, mert meg kellett állniuk gyengéket tekerni. ). Megcsináltam a fordulópontot, ,majd befordultam hátszélbe és biztosra vettem, hogy hátszélben simán végigmegyek a síkságon és nevetve beérek. Mert alapvetően nem volt rossz idő.  Elvégre ha idáig el tudtam jönni szembeszélben, akkor hátszélben sokkal könnyebb lesz... Nem lett..  Emelés nélkül talajig siklottam. :(   

Talán egy picit kevésbé kellett volna örülni, és jobban előtérbe helyezi a magasságot a gyors haladással szemben. De valahogy ez nem tűnt indokoltnak, mert korábban a szembeszeles szakaszon többször is kitekertünk 5-600 méterről. 

Task 4

MIvel már érkeznek a pilóták a pwc -re és be is neveznek az urolsó napokra,  ezért elégé felbővült a mezőny. Gondolatban hátrébb helyeztem magam a napi feladaton úgy 10 helyezéssel.  Mivel a meteo nem túl jó időt jósolt,azért rövid feladatot írtak ki, Az előrejelzés szerint max magasság 1400m, és délután beerősödő délnyugati szél.

 

A startcilinder széle szinte a starthelynél. Utána egy picit még délnek kellett repülni. A fordulópont megcsinálás után pedig északnak, Az volt a kérdés,hogy az első fordulópont után érdemes a e síkságot bevállalni , alapvetően hátszélben, vagy inkább vissza a gerincen és egy hosszabb úton menni. Ennek az utóbbinak az volt a veszélye, hogy ha nem sikerül időben kitekerni és az optimálisnál tovább kell menni északnak, akkor már olda-szembeszélben kell menni a forulópontra.  Én a gerincet vállaltam (főleg hogy tegnap lerohadtam a síkságon)

Ilyen esetekben mint ez (nagy cilinder, ráadásul nem egyenesen kell a fordulópontra menni (2.fp , 5 km cilinder) , hanem szinte csak érinteni, azért jó lenne egy olyan műszer ami tisztességes térképet rajzol (PL CPilot pro) . A Competino ilyen esetekben szinte alig segít valamit.

Oldal hátszélben végigmentünk a gerincen, de közben próbáltunk  tekerni is , mert hátha sikerül megtalálni azt a liftet, ami erős,magasra megy és el lehet hagyni a gerincet.  Szerencsém volt, mert sikerült kiemelkedni, a boly nagy része pedig ment tovább a gerincen. Egy rövid ideig nagyon jól nézett ki, mert úgy láttam, hogy eléggé rosszul adja a gerinc, miközben mi magasan voltunk és szépen csaltuk a távolságot a clinder felé.

Aztán ez elmúlt és újra egy termikben találtuk magunkat a bollyal. Innen már nem volt nehéz a feladat. Igaz a fordulópont után még kellett egy cikk-cakkot csinálni oldal-szembeszélben, - itt azért elsüllyedtem az Enzok mellett. Az utolsó fordulópontnál még kitekertünk , innen még 5 km volt a célig hátszélben.. Nem tekertem elég magasra, mert láttam, hogy előttem is tekernek tehát van még emelés ha kell.. Erre szükség is volt, mert kicsit megsüllyedtem. Nem akartam kicentizni a beérést, ezért addig tekertem amíg 7 volt a L/D R G1 (szükséges siklószám a célig).

Volt még két km,tartott végig, kb 700 méteren értem be a ESS (end of speed section vége , eddig számít az idő, innen már csak be kell érni). Innen még 1600 méter volt a tényleges célcilinder. Kicsit megbántam, hogy ilyen feleslegesen magasan értem be, mert ez a biztonság jelentett azért 1-2 percet az utolsó termikben. Aztán hirtelen kihúzták a dugót és erős leáramlás jött. Olyan erős volt, hogy mire beértem a célba, már csak kb 100 méteren voltam. Közben láttam többeket leszállni a cél előtt.

Tóni felhívtam, ő sajnos leszállt a síkságon de már útin votl a HQ felé. Bár a busz már a célban volt, de ilyenkor sose lehet tudni mikor indul vissza. Ezért aztán Tóni inkébb eljött értem kocsival  (közben majdnem kifogyott a benzin)

A napot Felix Rodrigez nyerte. Nem lett 1000 pont, mert a GAP beállításoknál indokolatlanul  magas nominal distance -t állapítottak meg (55 km). 

Úgy érzem, hogy ezt a napot sikerült úgy repülni, ahogy szerettem volna. Igaz lehettem volna gyorsabb, de az előző napi lerohadás után inkább a biztonságos magasságban történő repülésre törekedtem. A tegnapi elvesztett sokszáz pont után, nem az a pár perc fog számítani,amit esetleg felesleges tekeréssel töltöttem el. 

TASK 5

Felmentünk ugyan,sőt feladtot is írtak, de úgy beerősödött a szél, hogy még a starthelyen lefújták a taskot. Maradtam tehát a 10. helyen,.

Mindent összevetve, nem volt rossz verseny. Jó volt a szervezés, különösen a visszaszállítás volt kényelmes, mert a LIVETRACK alapján rögtön tudtk ki,hol van és küldték a buszt. Kicsit sajnálom , hogy a második feladatot annyira elrontottam. De hát mások, meg mást rontottak el.  A kétzsinóros ernyőkkel trimmen együtt tudtam menni , de gyorsítóval már nem. Ezeken a szakaszokon mindig elmerültem. 

A 10. hellyel ezzel együtt elégedett vgyok,különösen a TASK 4 tizedik heylével,mert akkor már 30-40 PWC pilóta is volt a mezőnyben.

Végeredmény 

 

Hozzászólások  

 
#197 Dani 2019-07-16 12:11
Great article!

My blog - best shiatsu massager for
neck and shoulders: https://5reviewed.com
Idézet
 
 
#196 Finlay 2019-06-29 23:25
Dr Eric has adjusted dr Johnson in article before

My blog :: best massager on amazon: https://5reviewed.com/health/massager/best-back-massage-models-review-top-deep-tissue-portable-chair-and-lower-back/
Idézet
 
 
#195 Aidan 2019-06-18 09:36
I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers however this paragraph is actually a nice
piece of job writing articles: http://zanehzqh60370.pointblog.net/How-to-find-a-hobby-to-appreciate-21726121,
keep it up.
Idézet
 
 
#194 Jim 2019-06-17 13:37
Remarkable! Its truly remarkable article, I have got
much clear idea about from this piece of writing.

Feel free to surf to my webpage ... online dating sites: http://felixghgf83949.imblogs.net/10995458/fresh-hobbies-and-interests-for-you-to-explore
Idézet
 
 
#193 Jacquie 2019-06-07 20:08
It did not work

Also visit my webpage: best
contact lenses solution brand: http://0rz.tw/Uw1By
Idézet
 
 
#192 Paulo Enzo 2019-05-15 13:21
PRESIDENTE- Consistia tendo convivência sexuais com torrão.


Meu homepage ... hipertrofia de
adenoide: http://hipertrofiamuscular.info
Idézet
 
 
#191 Paulo João Lucas 2019-05-07 04:03
Haveres: Povo desde Danças Folclóricas alemãs Edelweiss.


Sinta se livre para visita meu site da Web ;
hipertrofia prostatica: http://hipertrofiamuscular.info
Idézet
 
 
#190 Pedro Emanuel 2019-04-12 03:43
Analise indispensável isso neste momento ainda que!

Se você quiser saber um pouco mais de detalhes, recomendo
que olhe esse web site: sexo ao vivo na Webcam: http:///index.php/component/kide/-/index.php?option=com_kide
Idézet
 
 
#189 Ana Clara 2019-04-05 11:44
MG: 21ª acumulação anual da ANPED, 1998.

Se você quiser saber um pouco mais de detalhes, recomendo que visualize esse web-site Mulheres Nuas Na Webcam, Muslimindumai.Com: http://muslimindumai.com/halkomentar-2-pesantren-kilat-masjid-1042.html,
Idézet
 
 
#188 Elane 2019-03-19 15:05
Ridiculous quest there. What happened after? Thanks!

my web page jack casino: https://divx80.com/2019/03/19/слоты-крейзи-манки-онлайн-бесплатно
Idézet
 
 
#187 Jefferson 2019-02-18 08:10
Hello, after reading this amazing paragraph i am also cheerful to share my knowledge here with mates.


Check out my site ... http://www.soccerjerseysclubs.com/thong-ke-cho-thay-tam-anh-huong-cua-santiago-solari-tai-real-madrid.html: http://www.soccerjerseysclubs.com/thong-ke-cho-thay-tam-anh-huong-cua-santiago-solari-tai-real-madrid.html
Idézet
 
 
#186 Phillipp 2019-02-14 04:59
Como Cuidar de Seu Bebê de 0 a 12 Meses - DIAS.

Aqui é meu site da Web ; wallababie é bom [Chana: http://www.kennedycoin.org/index.php?topic=5196.0]
Idézet
 
 
#185 Riley 2019-02-13 04:06
The copper helps stick the pieces down. If you have one or two items
made using the latter mentioned, pair it with enough wood
atmospheric conditions. I could not find my deal from reality
Tv.

Here is my web site :: office design help: http://topreviews.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.recommend.my%2Fbusinesses%2Finterior-kami-416
Idézet
 
 
#184 Josefa 2019-02-05 05:54
Get contact with other blogs and owners for reviewing web site and
offering back back-links. There a number of sites to your Internet that actively pay guest
bloggers to post their content on their sites.Feel free to surf to my site :: scr 888: https://jom.fun/
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Az akkumulátorok szakértője

Hirdetés
A legnagyobb márkafüggetlen akkuimportőr. Elég ha a pénztárnál megemlíted hogy siklóernyős vagy, azonnal kapsz 10%-15% engedményt, a már amúgy is korrekt árakból.

Gradient

Köszönet Ondrej Dupalnak és a Gradient gyárnak, hogy rendszeresen a legújabb ernyőikkel repülhetek.
Hirdetés

MOTOROLAJ

Hirdetés
A legújabb technológiának köszönhetően , a lekopott fématomok, visszaépülnek a felületre.