szitto.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

1997 Brazília PWC

Tasi Gabival ketten utaztunk ki erre a versenyre. Simonics Peti egy héttel utánunk érkezett.Nem is tudom, hogy mertük bevállalni ezt az egészet. Azelőtt még soha nem voltunk Dél-Amerikában, portugálul nem beszéltünk (de volt egy spanyol nyelvkönyv nálam). Fogalmunk se volt róla, hogy mi a film. Csak annyit tudtunk, hogy a Riotól 500km -re fekvő Governador Valadares-be kell menni. Csodák csodája, nem raboltak ki, és nem szedtünk össze semmi egzotikus betegséget.

 

Első nap persze rögtön a Copacabanára mentünk ahol iszonyatosan leégtünk. Vérzett a fülem és az orrom, mert annyira nem maradt rajta bőr. Két napig nem birtunk törölközni, igy minden fürdés után meg kellet várni, hogy megszáradjunk. Néhány nap múlva normalizálódott az állapotunk. Eleinte csak félve indultunk el távra, mert a szavannában nagyon kevés út volt. Mire a verseny kezdődött már belejöttünk.

 

 

Elkezdtük kapni a tanítót…

Ez volt az első nem elmaradt Világkupa amin résztvettem.Mivel síkvidék felett kellett repülni, ezért nem voltak állandó termiklelőhelyek. Ez azt eredményezte, hogy senki nem kockáztatott, hogy majd máshol erősebb liftet talál. Ha valaki termiket talált, akkor mindenki aki őt emelkedni látta azonnal odament. 80-90 ernyő simán rendszeresen volt egy termikben, főleg air start előtt. Gyakran hallottam még két variót a sajátomon kívül

A starhely kicsi volt és általában semmi szél nem fújt. Ezért sokszor nagyon nehezen tudtunk elstartolni. Ilyenkor persze a mögöttünk állók egyfolytában siettettek . A 115 résztvevőből végül a 95. hely környékén végeztem. Egyszer célbaértem egy 90 km céltávon, örömmel láttam, hogy még csak 20-25 ember van a célban. Leszállás után tudtam meg, hogy már két teherautónyi embert vittek vissza a városba.

Egyszer - egyszer azért itt is volt rossz idő és esett az eső., de ilyenkor is lehetett repülni..

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Az akkumulátorok szakértője

Hirdetés
A legnagyobb márkafüggetlen akkuimportőr. Elég ha a pénztárnál megemlíted hogy siklóernyős vagy, azonnal kapsz 10%-15% engedményt, a már amúgy is korrekt árakból.

Gradient

Köszönet Ondrej Dupalnak és a Gradient gyárnak, hogy rendszeresen a legújabb ernyőikkel repülhetek.
Hirdetés

MOTOROLAJ

Hirdetés
A legújabb technológiának köszönhetően , a lekopott fématomok, visszaépülnek a felületre.