szitto.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

1999 Spanyol Liga Cebreros


Eredetileg a Piedrahíta PWC-re utaztunk el. Ott derült ki, hogy a PWC előtt két nappal van a Spanyol Liga VI.-fordulója, amelyen bárki indulhat. Gondolkodás nélkül beneveztünk. (Simonics Peti, Kérdező Miki, meg én..) A gond csak az volt, hogy a verseny helyszíne 140 km-re volt Piedrahítától.

 


Szokásos spanyolországi kürülmények voltak. 75 km hosszú feladat 3700m körüli alap és 4-6 m/s liftek. A mezőnyben ott volt a spanyol pilóták színe-java. Igyekeztünk az élmezőnnyel együtt haladni, de 40 km után mindenki szétszóródott és elkezdett lerohadni. Simonics Petivel a végsiklás előtt tatlálkoztam újra. Egy 6-7 m/s liftben tekertem amikor megjelent. Kb 3200m -ről elkezdtük a végsiklást. Közben folyamatosan azt kalkuláltam, hogy innen beérek -e..

Ordenáré nagy mázlink volt , mivel a cél előtt 100 méterrel elszkadt valami, és megemelt minket kb 20 méterrel. Így kb 15 méter magasan repültük át a célvonalat. Nem volt elég magasság hogy szembeszélbe forduljak, így a célvonal után azonnal nekimentem egy csomó bokornak…(Persze volt nagy röhögés..) A végsiklás közben többször biztos voltam benne hogy nem érünk be, és átkoztam magam, hogy miért nem tekertem még egy kicsit. Ráadásul nyugodtan tekerhettünk volna, mert mögöttünk és előttünk se láttunk senkit. Mivel a célt egyszerre repültük át, mindketten 3.-ok lettünk. Utánunk még kb 25 ember ért célba.

A masodik napon mindössze 25 km repültünk, mert a fordulópont után erős szembeszél volt és az egész mezőny leszállt.

A Liga VI. Fordulójában végül 3. lettem 75 indulóból.

 

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Az akkumulátorok szakértője

Hirdetés
A legnagyobb márkafüggetlen akkuimportőr. Elég ha a pénztárnál megemlíted hogy siklóernyős vagy, azonnal kapsz 10%-15% engedményt, a már amúgy is korrekt árakból.

Gradient

Köszönet Ondrej Dupalnak és a Gradient gyárnak, hogy rendszeresen a legújabb ernyőikkel repülhetek.
Hirdetés

MOTOROLAJ

Hirdetés
A legújabb technológiának köszönhetően , a lekopott fématomok, visszaépülnek a felületre.