szitto.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Világbajnokság 2011 Task 2 - picit már jobb..

Reggel zárt felhőzet volt, de aztán szépen kitisztult. Sőt egész nap kék volt az ég,  felhők nélkül. Ma is nyugati szelet jósoltak, de alacsonyabb alappal. A feladat első része a gerincen volt, nem is nagyon lehetett starthely fölé tekerni. A feladat vége pedig át a Villatorró hágón, cél Avila.

 

A start után szépen türelmesen tekerésztem, sikerült a nagy tömeget elkerülni. Miután a 0. fordulópontot megcsináltuk és visszaértünk a Pylonhoz az élbolyban találtam magam. Elhatároztam, hogy nem okoskodok, szépen megpróbálok végigmenni és akkor talán beférek az első 20-ba.  Eleinte sikerült is. Mikor a Villatorro hágót kb 5 kilométerre megközelítettük, akkor még az első 10-ben voltam. Ott aztán megint gondok lettek. Én a lefutó gerincen találtam magam a 20 kilométeres szélben. Többen bementek a völgy közepe felé, valakik meg bevállalták hogy a hágón átsodortaják magukat. Mivel elég lerohadós helyzetba kerültem, ezért türelmesen vártam, mikor jött egy lift, kitekertem, de csak annyira, hogy a Villatorro felé sikoljak, ahol a többiek már emelkedtek. Ott is emelkedtem kb 300 métert, ekkor az élboly kb 500 méterre volt előttem, bevállalták, hogy a hágó melletti hegyen alacsonyan sodortatjék magokat a cél felé. Odasiklottam, de engem sajnos már nem emelt, ezért kénytelen voltam megfordulni, és az erős szélben lépésben visszaevickélni. Ugyanúgy lejtőztem mint az előző napon, csak most a hágó innenső, de másik oldalán. Mivel nem adta, kénytelen voltam ugyanoda siklani, ahol előző nap lerohadtam. Szerencsém volt, most úgy jött a lift, ahogy vártam és ahogy tegnap is megérdemeltem volna. Rángatott, de sikerült felemelkedni. Innentől kezdve a 30 kilométeres hátszélben, turbulens emelésekben viszonylag gyorsan elértem a célig. Az utolsó liftből úgy száltam ki, hogy 12 es siklószám kellett a célhoz. Csakhogy az utolsó 10 kilóméteren gyakorlatilag végig emelkedtem ezért 2300 méteren értem be kb. 60. helyen. Vértes kb 30. lett (ő itt ír: sisakkamera.blogspot.com)

 

A mai napon volt 4 mentőernyő a célban meg kb 3 másik a feladat során.

Tanulságként levonaható, hogy ha még nagyos siet is az ember, nem az a baj ha néha egy-két gyengét teker, meg tökölődik, hanem az , amikor annyira nem gondolkodik előre, hogy meglássa, hogy a rossz döntés következtében majd visszafele kell majd jönnie, vagy lejtőszélben kell várnia. Nekem ma egyetlen ilyen benézésem volt. És az első 20 helyett a 60. hely körül értem be.

 

Hozzászólások  

 
#8 zale 2011-07-08 18:40
én is olvaslak téged és vb-t is és Bécit is és Mátét is és határozottan JÓ magyar tollból olvasgatni a versenyek eredményeit és tapasztalatait.

Úgyhogy csak toljátok és írjátok!
Idézet
 
 
#7 Losimisi 2011-07-07 14:53
En csak a klasszikusokat (Szitto) ideznem: Ugy odab@szni a puruttya nepeknek a Szittya f@szkorbaccsal, hogy szukolesuktol viszhangozzanak a pedrahitai hegyek! Udv es tolni.hu
Idézet
 
 
#6 Sarig istvan 2011-07-07 08:01
Figyelunk erdelybol is,jo olvasni a leirasokat igy enis ott lehetek veletek.

Hogy muzsikal az SR 11?,ha akad ido irjatsz rolla par sort hogy mi a kulombseg az sr 8 es e kozott.
Udv.Sarig Istvan
Idézet
 
 
#5 Milán 2011-07-06 22:42
Cső Sziszi!
Ma volt időm és türelmem figyelni a néha idegtépően lassú livetracking-et. Peti leszopódását és a célba éréseteket is követtem, egyik szemem sírt a másik kettő nevetett :) Gratula, ebben az évi több-száz órát repülő és állandóan versenyekre járó mezőnyben a felébe lenni is szép eredmény, DE mindegyikőtöket az 1. 3-ba várok! :) Toljátok csutkán és abba ne hagyd az írást!!!
Üdv a többieket is!
Shalom
Idézet
 
 
#4 heizer agi 2011-07-06 20:59
én is olvasom, vb-ét is.bár messze vagyok a komoly versenyzésből, igyekszem tanulni, meg egyszerűen jó olvasni:) sajnos a livetrack elég f.s, de remélem,javulni fog
Idézet
 
 
#3 Zs 2011-07-06 19:59
Aha, már látszik :)
A hajrá kimaradt az előbbiből, úgyhogy hajrá! :)
Idézet
 
 
#2 Zs 2011-07-06 19:57
Egy pár éve követem a kis beszámolóidat, és bár kezdenek feljönni az újoncok is (beszámoló írás tudásban legalábbis :), azért te vagy az egyik legjobb, szóval abba ne hagyd!

ui: ugye nem én vagyok az első kommentelőd ma? ha nem, akkor miért nem látszik a többieké?
Idézet
 
 
#1 budai peti 2011-07-06 19:07
nagyon jo hogy irtok en pl olvasom. az eredmenyeitek is eleg jok, volt egy par becurranas ha jol lattam. petinek is szurkoltam, de ma csak nem adta be neki.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés


Az akkumulátorok szakértője

Hirdetés
A legnagyobb márkafüggetlen akkuimportőr. Elég ha a pénztárnál megemlíted hogy siklóernyős vagy, azonnal kapsz 10%-15% engedményt, a már amúgy is korrekt árakból.

Gradient

Köszönet Ondrej Dupalnak és a Gradient gyárnak, hogy rendszeresen a legújabb ernyőikkel repülhetek.
Hirdetés

MOTOROLAJ

Hirdetés
A legújabb technológiának köszönhetően , a lekopott fématomok, visszaépülnek a felületre.